Een handje helpen

Liggend met een aantal naalden in m’n buik en benen, een warmtelamp op m’n buik en kruiken bij m’n voeten, bedenk ik me dat het misschien weer eens tijd is om een blog te schrijven. Je raadt het al, ik lig in de behandelkamer van de acupuncturist. Iedere week ga ik hier heen. Met hopelijk een warmere baarmoeder als gevolg. Een fijn huisje voor ons kindje.
Al jaren hoor ik van verschillende alternatieve geneeskundigen dat mijn lichaam op standje ‘overleven’ staat. Er is zoveel waar het tegen moet vechten en het doet ook al jaren ontzettend zijn best om mij overeind te houden. Na de 2e miskraam was dit voor mij reden om eens wat terug te doen en mijn lichaam een handje te helpen.
Sinds ik van de orthomoleculair therapeut extra b12 krijg voel ik me een ander mens. Veel klachten verdwenen bijna als sneeuw voor de zon. Ook hebben we het baarmoederslijmvlies een handje kunnen helpen en was het de vorige keer een keurige 7 mm.
Toch bleek dit nog niet genoeg hulp te zijn geweest. Daarom heb ik nu ook de stap naar de acupunctuur en osteopathie gezet. De acupunctuur gaat me helpen de baarmoeder op te warmen.
Naar de ostheopaat ga ik morgen voor de tweede keer. De eerste keer vond ik het vooral bijzonder dat hij dezelfde conclusies trok als de orthomoleculair therapeut. Daarnaast gaf hij aan dat ik histamine intolerant ben. Ook dit was niet nieuw voor me. Ik heb al lang het gevoel gehad dat mijn afweersysteem een rol speelt bij de miskramen. In hoeverre dat met de histamine te maken heeft weet ik nog niet, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat we op de goede weg zitten. Ook op gluten reageer ik niet goed. Dat is ook niet nieuw voor me, uit mezelf liet ik brood vaak al staan en ik ontdekte dat ik beter reageer op alternatieven zoals speltbrood. Het dieetlijstje dat hoort bij histamine is geen lijst waar ik vrolijk van word. Ik blijk veel van de ‘verboden’ etenswaar dagelijks op het menu te hebben staan. En ik maar denken dat ik best gezond bezig was.
De komende weken gaan we mezelf, de acupuncturist en de ostheopaat de tijd geven om daadwerkelijk verbetering door te voeren. Ik wacht het, met toch wel wat spanning, af en hoop met alles wat ik heb dat dit voor ons de toekomst brengt waar we zo naar verlangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *