De opgaande zon komt schijnt door de gordijnen, op m’n kamer voor deze week. Het is dag 2 van de detoxweek. We zitten met 6 dames in een prachtige vila in een prachtige omgeving. Gelukkig niet zo ver van huis, waardoor ik gewoon kan werken en niet zo’n heimwee gevoel heb. Er zijn 3 begeleiders, Astrid mijn orthomoleculair therapeute, Sarah de yogadocente en Jaqueline de masseur.
Gisteren heb ik eerst gewerkt, daarna ben ik doorgegaan naar dit plekje. Na een kennismaking en voorstelrondje met ons eerste sapje van tomaat en aardbei (ik viel met de neus in de boter met de tomaat :'( ) volgde de yogales. Daarna stond er weer een sapje voor ons klaar. Dit keer prachtig geserveerd in een wijnglas met een shotje Aloë Vera ernaast. De Aloë Vera met wat cranberry sap vond ik heerlijk. In het sapjes zat witlof en watermeloen, de minst lekkere sap van de week volgens Astrid. Ik vond het prima te doen.
Vervolgens was ik aan de beurt voor een massage. Man, wat heb ik gehuild. Ze ging de diepte in, zowel lichamelijk als geestelijk. Niet normaal hoeveel pijn je lichamelijk kunt hebben van alles wat je meemaakt. ‘Je bent een echte knokker’, voelde ze aan mijn lichaam.
Na de massagetherapie even bijgekomen in het zwembad.
Rond een uurtje of acht kwam het beloofde hoogtepuntje van de dag, de soep. Heerlijk genoten van een wortelsoep met knoflook. Daarna een fijne wandeling en de zonsondergang bekeken met de voetjes in het zwembad. Al met al een fijne eerste dag. Lichamelijk nergens last van, geestelijk komen de pannenkoeken, broodjes, wijntjes en kaas nog regelmatig voorbij.