Back on track

Na veel vermoeiende dagen en nachten door opvliegers heb ik de hormonen weer heel hartelijk welkom geheten in mijn leven. Afgelopen maandag vonden wij de tijd weer rijp om te beginnen aan een nieuwe ronde, die hopelijk succesvol zal zijn. De opvliegers die ik had sinds het stoppen met de hormonen van de vorige ronde, waren niet mis. Korte nachten waarin ik veel badend in het zweet wakker werd, bij ieder kopje thee of wijn werd alle energie uit m’n lichaam getrokken als er weer een opvlieger op kwam. Vooral heel vermoeiend, zeker in combi met het opknappen van de operatie en narcose. Zelfs zo dat ik de wijn graag liet staan om erger dan gewone opvliegers te voorkomen.
Doordat mijn eierstokken ergens in een vuilcontainer liggen of waarschijnlijk al verbrand zijn, heb ik zelf geen hormonen meer in mijn lichaam. De opvliegers zijn daarvan een nadeel, voordeel is dat we geen spuiten meer hoeven zetten om mijn eigen hormoonhuishouding stil te leggen. Met de gynaecologe hebben we besloten dat we op ieder willekeurige dag mochten beginnen met het slikken van de progynova. Dat is gek, niet van te voren een week aan de pil, weer stoppen, ongesteld worden en drie weken spuiten maar gewoon op een maandagochtend weer je hormonen pakken en starten. Dat leverde de afgelopen week wel wat problemen op, het is me zeker 2 keer misgegaan. Doordat het geen moeite meer kost ben ik er in m’n hoofd ook amper mee bezig. Ik hoef niet na te denken over dat ik tussen half 7 en 7 thuis moet zijn, dat Wijnand er dan ook moet zijn, dat de spuit een half uur van te voren uit de koelkast moet, dat ik na het spuiten even tijd moet hebben om rust te nemen mocht het weer eens behoorlijk pijnlijk zijn. Het is nu zo makkelijk dat ik het dus gewoonweg vergeet. De wekkers in mijn telefoon voorkomen gelukkig dat ik er helemaal niet aan denk. Wel een stuk relaxter zo, eindelijk het gevoel dat ik niet een hele lijdensweg hoef te doorstaan voor er een embryo teruggeplaatst kan worden. Hopelijk helpt het straks bij een relaxte terugplaatsing en positieve test en echo. Heerlijk om weer back on track te zijn, vol goede moed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *