Dikke vette streep onder kankerzorgen

Afgelopen woensdag, 3,5 week na de operatie, ging ik op controle bij de gynaecoloog en het belangrijkste we kregen de uitslag van de eierstokken. Waren ze preventief verwijderd of waren er toch al slechte cellen gevonden? De gynaecoloog was op de gang minder vrolijk dan anders en ik kreeg daardoor slechte hoop. Ik dacht ‘hij is zich aan het bedenken, hoe ga ik dit slechte nieuws vertellen?’. Gelukkig was niets minder waar. De uitslagen waren goed, we hebben echt preventief gehandeld. Yes! De gynaecoloog liet foto’s zien die gemaakt zijn tijdens de operatie. De eierstokken, baarmoeder, lever en galblaas waren te zien. Hoe gek, even een kijkje in je buik met kleurenfoto’s zoals ik ze zelf ook zou kunnen maken. Gelukkig zag ook dat er allemaal normaal uit, fijn extraatje om te weten. We hebben nog wat gekletst over onze straat, de gynaecoloog is bijna de buurman, en namen afscheid met de woorden ‘de volgende keer dat je hier bent ben je zwanger, dat spreken we af’ Wat zou dat meer dan fantastisch zijn!!
Eenmaal in de auto drong bij mij door wat deze uitslag betekent. Na 4 jaar bezig te zijn geweest met de strijd tegen kanker, hoef ik eindelijk niet meer bang te zijn voor het uitbreken van een nieuwe kanker. Alleen een uitzaaiing kan nog wat angst geven. Ik heb nu alles wat binnen mijn macht ligt gedaan om oud te worden, alles om lang te kunnen zorgen voor het gewenste gezinnetje. Wat een opluchting, wat een dikke vette streep onder de kanker!! Wauw, hier heb ik het voor gedaan. Leven zonder een terechte angst om vroeg dood te gaan. Dat risico op uitzaaiing neem ik maar voor lief, daar heb ik 3,5 jaar geleden enorm voor geknokt en ik moet er maar op vertrouwen dat dit genoeg was. Verder zijn mijn risico’s nu ongeveer hetzelfde als mijn leeftijdsgenoten, yes, yes, yes!
Goede reden om 1 april, de dag dat ik 4 jaar geleden de tumor ontdekte, een feestje te geven voor een aantal van de liefste mensen om me heen. En daarna weer vol goede moed en zonder kankerzorgen door met de terugplaatsing van onze laatste embryo.

1 antwoord
  1. Mabel
    Mabel zegt:

    Mooi geschreven. Ben heel blij voor jullie!! En wat geeft het nu een rust. Het knokken is niet voor niks geweest. Je bent gewoon kanker vrij! Geniet lekker van het gevoel en daarna op naar de volgende ronde!!!

Reacties zijn gesloten.