Geduld 2

Geduld, geduld, geduld. Wat een rotwoord. Het blijft echt lastig om telkens maar weer geduld te hebben. Eerst moesten we geduld hebben toen we besloten te gaan voor het krijgen van een gezinnetje, daar kwam de kanker met z’n behandeling tussendoor. Toen dat eenmaal klaar was viel het mij enorm tegen hoeveel geduld ik moest hebben en hoe hard ik moest vechten om weer enigszins normaal te functioneren. Dat ik nooit meer, in mijn ogen, normaal zal functioneren moet ik gaan accepteren en daar ben ik hard mee aan het werk. Ook dat vraagt veel geduld. Waarom is er niet een knopje met ‘acceptatie’ dat je aan kunt zetten? Waarom werkt dat brein zo ontzettend ingewikkeld? Terwijl ik weet dat acceptatie de enige manier is om blij te kunnen zijn met je leven ook al is het niet perfect.
Geduld kwam ook weer om de hoek kijken toen ik na de behandeling eerst weer geopereerd moest worden voor de borstreconstructie. En de bijbehorende revalidatietijd. En toen na 2 jaar konden we eindelijk starten met het proces van de terugplaatsing van ons eigen embryo. Dit proces duurde in totaal zo’n 8 maanden vol momenten van geduld. En nu zijn we alweer 7 maanden bezig met de eiceldonatie. Gisteren een nieuwe afspraak gemaakt met de gynaecoloog, helaas kan dit pas op z’n vroegst op 1 juni. Dus wij houden onze adem weer even in en gaan dat doen waar ik ondertussen steeds minder goed in ben geworden, geduld hebben.

1 antwoord
  1. Sandra
    Sandra zegt:

    Wat ontzettend logisch dat je helemaal gek wordt van het geduld! Hetgeen wat je zegt over dat acceptatie het toverwoord is om je gelukkig te voelen is denk ik ook waar.. Wat lijkt me dat moeilijk! Knuffel!

Reacties zijn gesloten.