Geluk zit in kleine dingen…

… is het gezegde. En zo is het ook. Een biertje op een zonnig terras, vijf euro terug vinden in een oude jas. Dat soort kleine dingen. Maar soms zit geluk in nog veel kleinere dingen. Hoe klein precies? Nou, zo’n 6,5 mm.

Dit was de uitslag van de echo vanochtend om de dikte van het baarmoederslijmvlies te meten. Drie keer per dag twee pilletjes slikken, dat kenden we al. Net als de teleurstellende resultaten van voorheen. Vanaf 6 mm zijn kansen op innesteling van een teruggeplaatste cryo goed genoeg voor een zwangerschap. Die felbegeerde 6 millimeter hebben wij amper gezien. 4.8, 5.7, 5.4 en soms heel even als er optimistisch gemeten werd met een scheel oog nét 6mm… Daar was vandaag geen sprake van. Bij het eerste beeld op de echomonitor hadden we beide het gevoel “dit ziet er tof uit!” en de dienstdoende assistent mat al snel 6.5 mm.

Vreemd om zo blij te zijn wat bij iedereen “normaal” is, elke maand weer. Vreemd om blij te zijn met die paar tienden van een millimeter. Toch voelt deze 6.5 als een dikke tien en geeft het een erg goed gevoel over de komende tijd!

Onze donor mag nu starten met Gonal-F, om de follikels te laten groeien. Met nog een goede 10 dagen te gaan tot de punctie is het nu te hopen dat het baarmoederslijmvlies lekker “dik” blijft, of nog wat aangroeit misschien zelfs!

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.