‘Je hebt me laten schrikken meisje’

‘Je hebt me laten schrikken meisje, het is niet goed’ zijn de woorden die ik precies 3 jaar geleden als eerste te horen kreeg toen ik het kamertje van mijn lieve chirurg binnen liep. Ik had nog niet de kans om te gaan zitten, blijkbaar zat het ook haar erg hoog. Eerst even zitten hoor, ik weet nog goed dat ik dat dacht. ‘Dus dat betekent..?’ ‘Je hebt borstkanker, je gaat een zware tijd tegemoet’. Wat ik zo heerlijk vind aan mijn chirurg is dat ze zo eerlijk en hoppa meteen to the point is. Wijnand was flink overstuur, ik wilde graag horen wat de chirurg te vertellen had en reageerde daardoor misschien niet zo aardig. Stop met huilen, dat kan later nog wel, nu wil ik weten hoe het ervoor staat. Het stond er niet zo tof voor ik hoorde woorden als operaties, chemo, bestraling, ivf, woorden waar je niet blij van wordt als ze over jou of iemand waar je van houdt gaan. Na een kwartiertje doorspreken wat de verwachte behandeling zal gaan worden hebben we het over spoed-ivf, we zijn er direct over uit dat we daar voor gaan. Na dit korte maar krachtige gesprek moet ik direct door naar de afdeling opname zodat mijn eerste operatie al gepland en voorbereid kan worden. Wow, daar zit je dan.. Ondertussen zie ik dat mama al tig keer gebeld heeft en dat de vriendinnenapp roodgloeiend staat. Blijkbaar zijn we toch al veel langer in het ziekenhuis dan we zelf in de gaten hebben. Ik bel mama terug terwijl ik zit te wachten bij de opnamebalie. ‘Mam, ik bel je zo terug, het duurt allemaal wat langer’. ‘Is het goed of fout Daniëlle? Zeg dat even!’ ‘Het is niet goed mam, ik kom als ik hier klaar ben meteen bij je’. Mijn vriendinnen besluit ik nog niets te zeggen, eerst moet mijn familie op de hoogte zijn. De eerste operatie staat over 6 dagen gepland, daar gaan we dan. Het begin van 6 maanden ivf, chemo, operaties en heel veel pijn. Het begin van 3 jaar lang knokken voor herstel en een gezin. Maar zeker ook het begin van heel veel liefde en warmte om me heen, weten dat je de goede mensen om je heen hebt.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.