Met de auto naar Reykjavik

Morgen is het zover! Na een flinke tijd hormonen spuiten door onze fantastische donor is de “oogsttijd” aangebroken. Hoewel we er nu veel beter voor staan dan voor de 2e IVF behandeling, blijft het super super spannend.

Genoeg gegroeide follikels, maar wat zit er in? Hoe is de kwaliteit van de eicellen, hoeveel worden er bevrucht, hoeveel gaan er na bevruchting door delen, hoeveel cryo’s zijn geschikt om in te vriezen? Allemaal vragen waar we de komende dagen antwoord op krijgen. We hopen heel erg op een mooie score, maar helaas kun je daar niets van zeggen. Ervaringen van anderen op internet slingeren echt ALLE kanten op. Mooie verhalen van 10 follikels, 9 eicellen, 9 bevrucht, 9 cryo’s.

Maar ook rampscenario’s van 14 follikels, 12 eicellen, 12 bevrucht en geen enkele cryo. Stiekem durven we een beetje te hopen op een prachtresultaat, maar altijd loert de “wat als” om de hoek. Wat als de follikels allemaal leeg blijken te zijn? Wat als ze überhaupt niet gegroeid zijn? Wat als de punctie volledig mislukt? Je probeert jezelf te beschermen voor wat komen gaat en de opluchting zal alleen maar groter zijn als het uiteindelijk, voor 1 keer eens een keer WEL gaat zoals het hoort.

De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel bezoekjes gebracht aan verschillende ziekenhuizen. Als ik alle autokilometers snel optel, kom ik aan een goede 2200 km. Dat is van Winterswijk naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik.

Een tocht die niet mogelijk is overigens. Je kunt rijden wat je wilt met een auto, maar het zal je niet lukken. Je hebt hulp nodig van een veerboot, anders zul je Reykjavik nooit bereiken. Ooit hoop ik daar nog een leuke vakantie te vieren, misschien wel met onze toekomstige kinderen.

Want ook al lijkt onze reis naar een gezin ook onmogelijk en eindeloos, gelukkig hebben we een fantastische veerboot waar we ontzettend trots op zijn.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *