Pech krijg je bij een negatieve instelling, geluk krijg je bij een positieve instelling!

Gisteren in alle vroegte naar Utrecht gereden om een nieuw schema en de medicatie op te halen. Het schema zou klaar liggen, maar dit was niet het geval. Een arts heeft even snel een schema doorgebeld en doordat we het inmiddels voor de 4e keer doen konden we zelf de planning erbij maken. Dinsdag starten we weer met spuiten, een week later stop pil, een week daarna begin progynova en 10 dagen daarna echo en hopelijk de week daarna terugplaatsing. Gisteren voelde ik een enorme haast opkomen. Ieder jaar met kerst vind ik het extra pijnlijk om de dagen met z’n 2en door te brengen en droom ik van op z’n minst een kindje in mijn buik voor het volgende jaar. Deze ronde gaat tot half november duren, ik besefte me dat dit de laatste ronde van dit jaar zal zijn. Als dit niet lukt is er alweer een jaar voorbij zonder te hebben bereikt wat we zo enorm graag willen. Daar word ik soms zo moedeloos van. Ik voel direct een aandachtspunt voor de komende maanden opkomen, loslaten dat kerst met z’n 2en minder leuk is, want dat is het helemaal niet. Loslaten dat dit onze laatste kans is, want dat is het niet. Vastpakken dat deze ronde misschien wel dé ronde is. De vorige ronde ging ik zonder vertrouwen in, dat schreef ik al eerder. Een goede vriendin gaf me toen een ‘doosje geluk’, de eerste tekst die ik daar uit haalde was: ‘pech krijg je bij een negatieve instelling, geluk krijg je bij een positieve instelling’. Hoe toepasselijk op dat moment. Het stomme is dat deze tekst voelt als op mijn lijf geschreven en toch was ik het even kwijt. Nu inmiddels weer helemaal terug dat gevoel. Deze ronde ga ik er weer helemaal voor!