Positief verrast

Wauw, wat waren we gisteren positief verrast in het ziekenhuis. Mijn baarmoederslijmvlies was direct duidelijk in beeld en 7.1! mm dik. Dat is voor mij een wereldrecord in deze fase. En minstens zo belangrijk, mooi opgebouwd in lagen. Ik was behoorlijk zenuwachtig, altijd voorbereid op weer slecht nieuws. Daardoor drong het gisterochtend nog niet heel erg tot me door. Pas nu besef ik me goed dat dit de kans op een blijvende zwangerschap echt vergroot. Ook pas nu bedenk ik me dat het dunne bms misschien ook een oorzaak kan zijn van de miskramen(?). Dit goede resultaat geeft in ieder geval weer meer vertrouwen in een goede afloop. Blij heb ik gisteren de orthomoleculair therapeute gemaild met dit resultaat. Ze heeft me een vies drankje gegeven dat ik vier keer per dag drink. Altijd met mijn neus dicht, anders krijg ik het niet doorgeslikt. Dit is goed voor mijn slijmvliezen, die door de chemo erg aangetast zijn. Vanaf nu zal ik het drankje met plezier drinken. Ook heb ik extra b12, pure vorm en zuigtabletten, gekregen. Dit had direct al effect op mijn vermoeidheid. Natuurlijk heb ik ook vakantie, maar ik weet zeker dat ook de b12 ervoor zorgt dat ik minder moe ben. Wat een heerlijk gevoel is dat! Nu ben ik moe doordat ik iets gedaan heb, in plaats van ’s ochtends al moe opstaan. Daarnaast nog kruiden tegen een bacterie in mijn darm die ook moeheid en andere klachten geeft.
Naast mijn goede resultaat was er ook bij onze donor goed nieuws. Voor zover nu te zien is lagen er 3 + 4 blaasjes klaar. Ze is gisteren begonnen met de gonal-f, die er voor zorgt dat de blaasjes gaan groeien tot mooie follikels, met hopelijk mooie eicellen erin. De vorige ronde heeft dezelfde verpleegkundige de echo gedaan, toen zagen we er 5 in totaal. Uiteindelijk werden dat er 8. Helaas bieden gehaalde resultaten in het verleden geen garanties maar het geeft wel goede hoop.
Vorige week heeft onze donor andere medicatie gekregen in plaats van de decapeptyl. Hier had ze zoveel pijn van, dus het proberen van een alternatief meer dan waard. Gelukkig gaat het nu, nadat haar lichaam even moest wennen, goed. Volgende week weer naar het ziekenhuis om te kijken hoe de follikels gegroeid zijn en wanneer de punctie plaats gaat vinden. Super spannend weer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *