Zo bijzonder!

In een heerlijk warm zwembadje, om tien uur ’s avonds, zit ik in m’n eentje te genieten van de warme avond terwijl ik dit typ. De afgelopen dagen heb ik niet veel meer gedaan dan zenuwachtig, blij en benieuwd zijn. De warmte is hierdoor behoorlijk langs me heen gegaan. Waar ik normaal gesproken last zou hebben van de warmte kon ik nu alleen maar blij zijn en genieten.
Afgelopen maandag was het dan zover, het moment waarop de vorige keer onze droom weer in duigen leek te vallen. Zondagavond gingen we naar een hotel in Soest. Dat scheelt ’s ochtends zoveel stress en haasten. Wel werd ik steeds zenuwachtiger want wat zouden we de volgende ochtend te zien krijgen?
Maandagochtend kwamen we de donor en haar man al tegen op de gang. Genoeg bij te kletsen, waardoor ik de zenuwen en de tijd een beetje vergat. Eenmaal aan de beurt mochten Wijnand en de man van de donor niet mee naar binnen. Een beetje jammer van de strenge verpleegkundige want ook zij waren natuurlijk erg benieuwd naar wat de gonal-f dit keer gedaan zou hebben. De verpleegkundige had ‘no mercy’ dus de mannen bleven op de gang. De donor was als eerst aan de beurt. In de eerste eierstok 4 follikels, 3 van 16mm en 1 van 10mm. Wij blij, want dit was sowieso al beter dan de vorige keer. Nog een eierstok te gaan, hier zaten er 2. Een grote van 16mm en een kleine van 10mm. De verpleegkundige had er niet zoveel zin in vandaag en besloot ook niet verder op zoek te gaan op de echo. Al met al een goede score. Toen was ik aan de beurt. Mijn bms zag er direct al mooi uit, 7.1 mm dit keer. Ruim binnen de norm, jeujjj!!! De follikels zijn nog niet groot genoeg en moeten nog een paar dagen groeien. Donderdag weer komen. Opgelucht en vol vertrouwen dronken we nog wat en gingen daarna naar huis.
Vandaag dus weer naar Utrecht. Officieel hoefde ik hier niet bij te zijn, maar het is fijn het hele proces mee te maken en het was handig voor het aanvullen van de medicatie en het maken van nieuwe afspraken. Op de echo waren ineens 6 grote follikels van 18 mm en 3 kleine van 10 mm te zien. Wauw!! Die hadden we niet verwacht, wat een verrassing. Op het moment dat ik dit typ zet de donor haar pregnyl. Dit zorgt voor een laatste groeispurt en dat de follikels los laten, kortom klaar maken voor de punctie. Er valt een traan in het zwembad, man wat is dit bijzonder!! Op naar zaterdag, de dag van de punctie.